fbpx

Sügisestel kunstioksjonitel müüdi peaaegu viie miljoni euro eest teoseid

Artrovert galerii asutaja Siim Raie võttis kokku 2023. aasta sügishooaja oksjonid ja tõdes, et Eesti kunstioksjonitel tagab müügiedu kvaliteetne oksjonikataloog, milles peab olema haruldusi ja muuseumikogu kvaliteediga töid, samuti lojaalne ja lai kliendibaas.

Siim Raie artikkel “Sügisestel kunstioksjonitel müüdi peaaegu viie miljoni euro eest teoseid” avaldati esmalt ajalehes Postimees 9. detsemberil 2023.

Sügisene kunstiostuhoogtöö on selleks korraks läbi. Kuus suuremat oksjonikorraldajat (Allee, E-Kunstisalong, Haus, Osta Noort Kunsti, Vaal, Vernissage) pidasid sel sügishooajal maha 12 päeva kunstioksjoneid. Neile lisandus juba suvel Kuressaares peetud esimese oksjoniga Eesti Kunstioksjonid, kel ka sügishooajal toimus esimene, vaid internetis aset leidnud graafikaoksjon. Kokku oli neil 13 oksjonil pakkumisel 904 teost. Kaheteistkümne pikemalt tegutsenud oksjoni pakkumiste alghinnad olid kokku 3,17 miljonit eurot.

Neist enam kui üheksasajast jäi müümata 20 protsenti ehk 181 teost, mis tähendab, et 723 leidis endale uue omaniku enampakkumiste käigus ja nii mõnigi veel neile järgnenud galeriimüügil.

 

Lugege edasi Postimees ajalehe online keskkonnas.